Vigyázz Kész Főzz

Zöldséges-tejfölös-csirkés egytál

2015. január 14. - BakonyiO

Elfoglalt nagycsaládos anyukaként én is azokat az ételeket szeretem a legjobban, amit gyorsan össze tudok dobni, nem kell órákat kavargatni, egészséges és a gyerekek is szeretik. A sült csirkecombbal nem lehet nagyon tévedni a gyermekeimnél. Ennél a zöldéséges-tejfölös egytál ételnél még a körettel sem kell vacakolni, hiszen a burgonya, répa együtt fő a hússal és elég, ha friss finom kenyérrel tálaljuk.

zöldésges csirkés egytál

 

HOZZÁVALÓK

1-2 ek olíva olaj
8 bőrös csirke comb (csonttal) ( 4 egész)
1 hagyma, karikára vágva
20 dkg húsos szalonna, kockára
1 gerezd fokhagyma vágva
1 sárgarépa
6 dl csirke alaplé (kockából is jó, lehetőleg bio)
1 nagy burgonya, kockára vágva
20 dkg spenót, fagyasztott
1 tk oregánó
só, frissen őrölt fekete bors
2 ek tejföl
1 csokor friss petrezselyem, apróra vágva

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Sósd, borsozd a csirkecombokat, majd szórd meg oregánóval.
  2. Forrósítsd fel az olajat egy nagy, mély serpenyőben (amihez fedő is van) és süsd barnára a csirkecombokat mindkét oldalukon.
  3. Tedd félre a combokat, majd a visszamaradt zsiradékon fonnyaszd meg a hagymát és süsd a szalonnát kb. 5 percig. A végén add hozzá a fokhagymát.
  4. Add a hagymás-szalonnás keverékhez a combokat, a répát, krumplit és az alaplevet. Sósd, borsozd, majd fedő alatt forrald fel. Mérsékeld a tüzet és lassan forrald 30-40 percig, amíg a hús puha nem lesz.
  5. Add hozzá a spenótot és főzd még 2 percig.
  6. Keverd bele a tejfölt, sózd, borsozd, ha szükséges.
  7. Apróra vágott friss petrezselyemmel és friss ropogós kenyérrel tálald.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr287754040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása