Vigyázz Kész Főzz

Mexikói bableves

2015. január 15. - BakonyiO

Szeretem a babot. Ízletes, olcsó és rengeteg módon elkészíthető. Konzervbabot használva gyors ételek készíthetők belőle, például ez az izgalmas mexikói leves, ami egy szelet friss kenyérrel nagyon laktató. Bármilyen babbal megfőzheted, annál jobb, minél több fajta babot használsz. Nálunk nagy családi kedvenc.

mexikói bableves

 

Hozzávalók (4 személyhez)

4 tk olívaolaj

2 hagyma, finomra vágva

1 tk őrölt chilli (ha nem szereted a csípőset, elhagyhatod)

2-3 fokhagyma gerezd

4 dl víz vagy zöldség alaplé

1 tk oregánó

1 tk őrölt római kömény

1/2 tk só

1 db (40 dkg) vörösbab konzerv

1 db (40 dkg)  fehér- v. tarkabab konzerv

2 db (2*40 dkg) paradicsom konzerv

apróra vágott friss petrezselyemmel és citrommal v lime-mal tálaljuk

Így készítsd el:

  1. Öblítsd le a babokat egy szűrőben hideg vízzel.
  2. Egy közepes fazékban melegítsd fel az olívaolajat és párold a hagymát 4-5 percig, míg üveges nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, római köményt, oregánót és a chilli port (ha használsz)és kevergesd egy percig.
  3. Öntsd hozzá a vizet vagy a zöldség alaplevet, a kockára vagott paradicsomot, a babokat és a sót. Forrald fel, majd közepes lángon főzd 20 percig.
  4. Ha szükséges, ízesítsd meg sóval, tálaláskor adj hozzá friss petrezselymet (v. koriandert) és citrom v. lime gerezdekkel tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr887754048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása