Vigyázz Kész Főzz

Sült karfiol paprikával és fokhagymával

2015. január 15. - BakonyiO

Karfiol. Unalmas zöldség, semmi különleges, a többség így vélekedik róla. Sütve??? Amikor a szélei aranybarnára karamellizálódtak? Egy teljesen más történet. A sült karfiol mogyorós, vajas ízű lesz, anélkül, hogy adnánk hozzá vajat vagy mogyorót.

Gyerekkoromból maximum a főtt karfiol kellemetlen szagára emlékszem és soha nem tartozott a kedvenc zöldségeim közé. Ha nem próbáltad még a karfiolt sütve, akkor igyekezz, hogy örökre megváltozzon a karfiolról alkotott véleményed és belépj a karfiolt imádók táborába.

Ez a recept Spanyolországból származik, fokhagymával, füstölt ízű paprikával, ecettel ízesítve, de ízesítheted reszelt Parmezán sajttal, szárított chilivel, őrölt római kömény és koriander kombóval. Eheted magában, köretként vagy használhatod salátaalapnak.

sült karfiol paprikával, fokhagymával

HOZZÁVALÓK:

1 kis fej karfiol, kb. 3cm-es darabokra szedve

1/2 dl olíva olaj

3 gerezd fokhagyma

1 tk piros paprika (füstölt ízesítésűvel, ha van otthon)

2 tk sherry ecet v. vörösbor ecet

só, frissen őrölt bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200C-ra. Egy tepsiben forgasd össze a karfioldarabokat olajjal, sóval, frissen őrölt borssal.
  2. Süsd kb. 20-25 percig, amíg a karfiol puhulni kezd és aranybarnára karamellizálódott. Még forrón keverd hozzá az összezúzott fokhagymát, piros paprikát és ecetet.
  3. Melegen tálald.

TIPP! Elöre is el tudod készíteni, hűtőben 3 napig is eláll.  Ebben az esetben viszont az ecetet csak tálalás előtt keverd hozzá.

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr857754056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása