Vigyázz Kész Főzz

Zöldborsó póréhagymával

2015. január 21. - BakonyiO

Nem vagyunk egy főzelékfaló család, sokkal inkább kedveljük a salátákat vagy az ilyen zöldségköreteket, mint ez a póréhagymás zöldborsó. Sok-sok éve készítem, a család minden tagja szereti. Egész évben készíthető, fagyasztott és friss zöldborsóval is finom. Ha nincs póréhagymád, készítsd sonkahagymával.

Ez az étel üde, zöld színével még a legszürkébb téli vacsorát is feldobja. A póréhagyma édeskés íze "jól áll" a zöldborsónak és e páros igazán ideális bármilyen sült hús vagy hal mellé.

zöldborsó recept képpel

 HOZZÁVALÓK (4-6 főre köretként):

2 ek olíva olaj+ 1 ek vaj

1 nagy póréhagyma fehér része

50 dkg fagyasztott zöldborsó (vagy friss)

2 dl húsleves, akár kockából is (fél kocka)

1 csokor friss petrezselyem

só, frissen őrölt bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Vágd félbe a póréhagymát hosszábban, majd karikázd fel kb. fél centi vastagon ( a lényeg, hogy nem kell túl apróra vágni).
  2. Melegítsd fel az olíva olajat és vajat egy mélyebb serpenyőben, add hozzá a póréhagymát és lassú tűzön párold kb. 10 percig, amíg teljesen puha nem lesz.
  3. Add a puhára párolt póréhagymához a zöldborsót, a húslevest, sót és borsot. Főzd közepes lángon 4-5 percig (a frisset kb. 10 percig), amíg a borsó is megpuhul, a folyadék pedig a felére párolódik.
  4. A friss petrezselymet csak az utolsó percben keverd bele. A végén ízesítsd sóval, borssal, ha szükséges.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr947754058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása