Vigyázz Kész Főzz

Krémes sonkás spenót

2015. május 14. - BakonyiO

Több, mint 10 évvel ezelőtt, kezdő, gyakorlatlan háziasszonyként folyamatosan kerestem az olyan recepteket, amik sok zöldséget rejtenek magukban és (az akkoriban még) kislányaink is szívesen megeszik. Talán egy Nők Lapjában találtam Stahl Juditnak ezt a sonkás spenót receptjét, amit azonnal kipróbáltam és azóta is rendszeresen készítem.

E újabb példa, hogy kevés hozzávalóból is milyen finom ételt lehet varázsolni. Legfinomabb, ha friss spenótból készítjük (nem fagyasztottból), nagyon jó minőségű sonkát és parmezán vagy érett cheddar sajtot használunk. A spenótleveleket nem szárazom le, csak alaposan megmosom és így párolom fedő alatt 1-2 percig, amíg összeesik. Minimál munka- fenséges végeredmény!

krémes sonkás spenót recept

 

HOZZÁVALÓK (2-3 SZEMÉLYRE):

50 dkg friss spenót
2 dl tejszín
2 tojás
10 dkg parmezán v. érett cheddar, reszelve
10 dkg pármai/ fekete erdő/jamon sonka, vékony csíkokra vágva
frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt fekete bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180C-ra.
  2. A spenót leveleket alaposan mosd meg, majd egy mély serpenyőben fedő alatt fonnyaszd 1-2 percig, amíg összeesik. Hagyd hűlni néhány percig, majd nyomkodd ki belőle a vizet. Vágd fel vékony csíkokra.
  3. A tejszínt, a tojást és a fűszereket keverd el egy mély keverőtálban. Reszeld bele a sajtot, majd add hozzá a csíkokra vágott spenótot és sonkát.
  4. Keverd össze alaposan és öntsd egy kb. 20x30cm-es sütőedénybe. Süsd kb. 25-30 percig, amíg szép aranybarnára sül. Hidegen és melegen is nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr427754094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása