Vigyázz Kész Főzz

Pikáns kelkáposzta saláta chilivel

2015. október 15. - BakonyiO

Vannak zöldségek, amik valamilyen oknál fogva nagy hátrányból indulnak. Ezek közé a tartozik például a kelkáposzta is, mivel jellegzetes szagát sokan nem szeretik. Sok emberrel ellentétben én (és a családom) nagyon szeretem/szeretjük a káposztát. Szívesen használom leveseknél, mint ennél a káposzta-burgonya levesnél vagy ennél a zöldséglevesnél vagy köretként ill. salátaként. (Bár szemlesütve bevallom, hogy töltött káposztát még életemben nem főztem.)

Magam is gyakran meglepődöm, hogy kevés hozzávalóból milyen remek ételeket lehet készíteni és a kelkáposzta milyen remek alapanyag az ilyen egyszerű fogásokhoz. Íme, egy fantasztikus, kalóriaszegény kelkáposzta saláta csupán hat hozzávalóból.

kelkaposzta-salata-chilivel.jpg

HOZZÁVALÓK (4 személyre, köretként)

1/2 fej kelkáposzta v. egy kisebb egész

1/2 tk só

1/2 tk cukor

1-2 ek olívaolaj

1 piros v. zöld chilipaprika, kimagozva, vékonyan felcsíkozva

1 lime leve (citrom is jó)

friss koriander (apróra vágva), elhagyható

 ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Vágd ki a káposzta torzsáját és nagyon vékonyan vágd fel csíkokra v. gyaluld le zöldséggyalun. Szórd meg cukorral és sóval és jól forgasd át ezekkel a káposztát.
  2. Locsold meg olívaolajjal és a lime (v.citrom) levével, majd tedd hozzá a vékonyra vágott chilipaprikát, majd keverd össze ezekkel is.
  3. Tehetsz hozzá apróra vágott friss koriandert. Hűtőben 2 napig is eláll.

TIPP!!! A káposzta mellé tehetsz reszelt sárgarépát vagy zöldhagymát is.

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni!

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr647903120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása