Fűszeres sárgarépa krémleves

2015. január 11. - BakonyiO

Nagyon tél van, az ember vágyik valami forró levesre. Egy sűrű krémes, fűszeres sárgarépa krémleves mindig jó választás lehet, főleg, ha valami izgalmas fűszert is csempészünk bele. Ehhez a változathoz római köményt használtam és egy kevés kókusztejjel hígitottam.

Bátran kísérletezz a fűszerekkel, adhatsz hozzá friss gyömbért, garam masalát, ha az indiai ízvilágot szeretnéd megidézni, de nagyon finom chili paprikával és sima tejjel elkészítve. A végeredmény még finomabb lesz, ha házi hús- vagy zöldésglevest használsz hozzá.

sárgarépa krémleves

 HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)

8 kicsi, vagy 4 közepes sárgarépa, felkarikázva

1 fej hagyma, kockázva

3 gerezd fokhagyma, aprítva

2-3 ek olaj

1 dl tej v. tejszín (én kókusztejet használtam)

1 l házi hús- v. zöldségleves

1 tk római kömény

1 tk piros paprika

só, frissen őrölt fekete bors

1/2 citrom leve

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Párold meg az apróra vágott hagymát az olajon. Ha már üveges, add hozzá a fokhagymát, a római köményt és a piros paprikát. Kevergesd 1 percig, majd tedd bele a sárgarépa darabokat.
  2. Öntsd hozzá a húslevest,  sózd, borsozd és főzd kb. 15-20 percig, amíg a sárgarépa puhára fő. Add hozzá a tejet.
  3. Turmixold össze botmixerrel és csavard bele a fél citrom levét. Ízesítsd sóval, borssal, ha szükséges.
  4. Ha szeretitek a csípőset, tálaláshoz adhatsz hozzá chilli paprikát.

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr987754036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.