Paradicsomos csicseriborsó kolbásszal

2015. január 15. - BakonyiO

A tapas (magyarul falatkákat jelent) a spanyol konyha világhírű jellegzetessége. Tökéletes parti ételek, többségük előre elkészíthető, percek alatt összedobhatóak.

Ez a csicseriborsós tapas recept néhány hozzávalóból áll, hidegen és melegen is nagyon finom, garantált siker egy szilveszteri bulin (is), de egy hétköznapi gyors vacsoranák is pillanatok alatt készen van.

paradicsomos csicseriborsó kolbásszal

 

Hozzávalók (tapasként 8 főre, főételként 4 főre)

30 dkg száraz kolbász, vastag karikára vágva

2 közepes fej lila hagyma, fél karikára vágva

4 gerezd fokhagyma, vékonyan felvágva

2 tk piros paprika (füstölt ízetésűvel még finomabb)

2 tk római kömény

1 citrom leve

2 db kockára vágott paradicsom konzerv (2*400gr)

2 db csicseriborsó konzerv (2*400gr), leöblítve

2 cs. friss petrezselyem, apróra vágva

só, frissen őrölt bors

Így készítsd el:

  1. Egy serpenyőben süsd a kolbászkarikákat, a hagymát és fokhagymát kb. 5 percig, amíg a kolbász pirulni nem kezd.
  2. Öntsd le a zsiradékot alóla, aztán add  a hagymás kolbászhoz a fűszereket (római köményt, paprikát).
  3. Kevergesd egy percig, majd add hozzá a paradicsomot, a citrom kifacsart levét, csicseriborsót, sót, borsot.
  4. Közepes lángon hagyd főni 5 percig, amíg egy kicsit besűrüsödik, majd keverd hozzá a friss petrezselymet. Ropógós friss kenyérrel tálald.
Neked melyik a kedvenc parti recepted?

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr587754054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.