Kelkáposzta-burgonya leves ropogós szalonnacsíkokkal

2015. március 25. - BakonyiO

Íme egy leves, amihez nem kell sok hozzávaló, a végeredmény mégis fantasztikus. Akár lehetne a kelkáposzta főzelék alternatívája is. Ebben a kelkáposzta-burgonya levesben egy sűrű zöldséges alaplében főzzük meg a kelkáposztát és ropogós szalonnacsíkokkal tálaljuk.

Kelkáposzta-burgonya leves ropogós szalonnacsíkokkal

HOZZÁVALÓK (4 személyre):

2 ek olíva olaj
1 hagyma, apróra vágva
2 szárzeller, vékonyan felkarikázva
2 sárgarépa, felkarikázva
2 fokhagyma,
3 közepes burgonya, apró kockára vágva
1 l zöldség v. csirke alaplé
20 dkg kelkáposzta, nagy kockára vágva
só, frissen őrölt fekete bors
húsos szalonna a tálaláshoz

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

1. Olíva olajon párold az apróra vágott hagymát, zellert és sárgarépát kb. 10 percig. Add hozzá a fokhagymát és kevergesd még 1 percig.
2. Add hozzá a kockára vágott burgonyát és az alaplevet, sózd, borsozd és főzd kb. 15 percig, amíg a burgonya megpuhul.
3. Turmixold, majd add hozzá a nagy kockára vágott kelkáposztát és főzd 5-6 percig, hogy a káposzta is megpuhuljon.
4. Ropogósra sütött szalonnacsíkokkal tálald.

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr67754090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.