Csirkecsíkok brokkolival és mogyoróval

20 perces csirkevacsora

2015. április 14. - BakonyiO

Nem vagyok nagy rajongója a csirkemellnek, mégis gyakran használom a sietős napokon. Az egyik legkevesebb sütést igénylő húsféle és egy kis fantáziával finom ételeket lehet varázsolni belőle.
Ennek az ételnek az elkészítése nem vesz többet 20 percnél és egy jó nagy adag zöldségfélét is magában foglal, ami nálam elsődleges szempont.

kinai_csirke_brokkolival.JPG

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)

1 ek mogyoró. v- étolaj

kb. 30 dkg csirkemell, vékonyan felcsíkozva, kicsit megsózva

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej brokkoli (kb. 25 dkg), egész kis rózsákra szedve

2 dl húsleves alaplé (kockából is jó, lehetőleg bio)

1 ek keményítő

1 ek méz v. 2 tk cukor

fél citrom héja (kezeletle) és egy egész citrom leve

1 marék pirított mogyoró v. kesudió

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Egy wokban hevítsd fel az olajat és pirítsd a csirkecsíkokat kb. 2-3 percig.  Szedd ki a serpenyőből és tedd félre.
  2. Tedd a visszamaradt olajba a brokkolit és a fokhagymát  és gyakran kevergetve főzd egy percig, majd fedd le és főzd további 2 percig, amíg a brokkoli még roppanós, de már egy kicsit puha.
  3. Keverd össze az alaplevet, a keményítőt, a mézet vagy cukrot, majd add hozzá a brokkolihoz. Kevergesd, amíg besűrűsödik, aztán tedd hozzá a csirkét. Keverd össze és főzd 1-2 percig, amíg a csirke is átmelegszik.
  4. Add hozzá a citrom héját és levét. Tálaláskor szórd meg pirított mogyoróval. Főtt basmati rizzsel vagy pirított kínai tésztával tálald.

 

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr267367126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.