Hideg joghurtos uborkaleves kaporral és pirított dióval -Tarator

2015. június 12. - BakonyiO

Azt tapasztalom, hogy mi magyarok egyedül gyümölcslevesekben tudunk gondolkozni, ha hideg leves készítéséről van szó (és azt is szeretjük agyonfőzni). Pedig érdemes körülnézni a világban, milyen finom levesek készíthetők zöldségekből (pl. a gazpacho). De nem kell messzire menni, itt van pl. ez a hideg uborkaleves (tarator), ami a balkán országokban népszerű.

Tavaly óta ez az egyik nagy kedvencünk a forró napokon. Hűsítő, selymes joghurtos leves, főzés nélkül 5 perc alatt elkészíthető. Hát nem szuper???

ideg joghurtos uborkaleves

 

HOZZÁVALÓK (4 személyre):

2 kígyóuborka, meghámozva és kockára vágva
2 gerezd fokhagyma
1 liter joghurt, natúr
kb. 1 dl víz
2 ek friss kapor
2-3 ek dió, száraz serpenyőben megpirítva
1-2 ek olíva olaj

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Kockázd fel az uborkákat és tedd egy mély tálba.
  2. Keverd össze a joghurtot és a vizet, amíg egynemű lesz, majd keverd bele a sót, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és olíva olajat.
  3. Ha nagyon sűrűnek találod, tehetsz még hozzá vizet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl híg. Hígitsd ízléseteknek megfelelően.
  4. Hűtsd jó hidegre tálalás előtt.
  5. Tálaláskor szórd meg friss kaporral és pirított dióval. Jó étvágyat!

Neked mi a kedvenc hideg levesed?

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr507754100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.