Kelkáposzta pirítva

5 perces zöldségköret

2015. október 06. - BakonyiO

A kelkáposzta egy új oldalát ismerheted meg, ha elkészíted ez a pirított kelkáposztát. A sült zöldségek többsége egy teljesen új, de annál izgalmasabb ízvilágot hozhat a megszokott ízek mellé. 

A kelkáposzta darabolásával együtt max. 10 perc alatt elkészül, az ízeket pedig rengeteg féleképpen variálhatod. Fűszerezheted csupán sóval és borssal, de szórhatsz rá curryport vagy ízesítheted fokhagymával, gyömbérrel. A másik nagy előnye pedig, hogy elkészítése nem jár kellemetlen szagokkal, ami miatt sokan idegengednek ettől a zöldségtől. 

Tálalhatod köretként, de keverheted tésztákhoz is pl. sült baconkockákkal kombinálva. 

kelkaposzta-piritva.jpg

HOZZÁVALÓK:

1 kisebb fej kelkáposzta, vékonyan (kb. 2cm szélesen) felcsíkozva, torzsáját kivágva

1-2 ek zsiradék (olívaolaj, vaj, kókuszolaj)

só és frissen őrölt bors ill. kedvenc fűszered (pl. currypor, fokhagyma+gyömbér, garam masala)

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. A kelkáposztát csíkozd fel kb. 2 cm széles csíkokra.
  2. Egy magasabb falú serpenyőt v. wokot forrósíts fel, majd tedd bele a zsiradékot. Szórd bele a kelkáposztát és rázogatva süsd kb. 5 percig, amíg a káposzta összeesik és a szélei pirulni kezdenek.
  3. Sózd, borsozd, fűszerezd. Jó étvágyat!

 

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy INGYENES salátás receptfüzetet egészséges, laktató saláta receptekkel? ITT TUDOD LETÖLTENI!

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr287902004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.