Nagyon tél van, az ember vágyik valami forró levesre. Egy sűrű krémes, fűszeres sárgarépa krémleves mindig jó választás lehet, főleg, ha valami izgalmas fűszert is csempészünk bele. Ehhez a változathoz római köményt használtam és egy kevés kókusztejjel hígitottam.
Bátran kísérletezz a fűszerekkel, adhatsz hozzá friss gyömbért, garam masalát, ha az indiai ízvilágot szeretnéd megidézni, de nagyon finom chili paprikával és sima tejjel elkészítve. A végeredmény még finomabb lesz, ha házi hús- vagy zöldésglevest használsz hozzá.
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)
8 kicsi, vagy 4 közepes sárgarépa, felkarikázva
1 fej hagyma, kockázva
3 gerezd fokhagyma, aprítva
2-3 ek olaj
1 dl tej v. tejszín (én kókusztejet használtam)
1 l házi hús- v. zöldségleves
1 tk római kömény
1 tk piros paprika
só, frissen őrölt fekete bors
1/2 citrom leve
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Párold meg az apróra vágott hagymát az olajon. Ha már üveges, add hozzá a fokhagymát, a római köményt és a piros paprikát. Kevergesd 1 percig, majd tedd bele a sárgarépa darabokat.
- Öntsd hozzá a húslevest, sózd, borsozd és főzd kb. 15-20 percig, amíg a sárgarépa puhára fő. Add hozzá a tejet.
- Turmixold össze botmixerrel és csavard bele a fél citrom levét. Ízesítsd sóval, borssal, ha szükséges.
- Ha szeretitek a csípőset, tálaláshoz adhatsz hozzá chilli paprikát.
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!