Vigyázz Kész Főzz

Krémsajttal és baconnel töltött héjában sült burgonya

2015. október 21. - BakonyiO

Ennek az ételnek a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Minimál, olcsó alapanyagok - laktató, nagyon finom végeredmény. Igaz nem a 30 perc alatt elkészíthető kategóriába sorolható, mivel idő kell, hogy az egész burgonyák átsüljenek, de nem is kell mellette állni és kavargatni. Garantált gyerekbarát recept. Tálalhatod céklás káposztasalátával vagy ezzel a vegyes kelkáposzta salátával

toltott_burgonya1.jpg

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):

4 nagyobb egész burgonya, héjastól, jól megmosva

1 ek olaj

1 db (125gr) krémsajt (pl. Philadelphia)

15 dkg apróra kockázott húsos szalonna

2 ek tejföl

1 marék friss zöldfűszer (pl. snidling, petrezselyem) , apróra vágva (elhagyható)

20 dkg cheddar v. füstölt sajt, reszelve

só, frissen őrölt fekete bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

1. Melegítsd elő a sütőt 200C-ra.

2. Az alaposan megmosott burgonyákat egy villával szúrkáld meg néhány helyen, hogy sütés közben ne durranjanak szét. Vékonyan olajozd be a héjukat, majd helyezd őket a sütőrácsra és süsd kb. 50 percig ill. amíg teljesen átpuhulnak ( a sütési idő nagyban függ a burgonyák méretétől). Félidőben fordítsd meg őket.

3. Közben az apróra vágott bacon-t egy serpenyőben süsd ropogósra és egy szűrőkanállal szedd ki a zsiradékból és hagyd hűlni.

4. Egy tálban keverd össze a krémsajtot,a tejfölt,  a reszelt sajt 1/3-át és a bacon kockákat. Sózd, borsod és add hozzá a friss fűszereket, ha használsz.

5. Ha burgonyák telejesen átsültek, tedd ki őket hűlni, a sütőt pedig tekerd fel 220C-ra. 

6. Vágd le vízszintesen a burgonyák felső 1/3-át. Kapard a krémsajtos keverékhez a burgonyák húsát egy kanállal, hogy csak egy vékony réteg hús maradjon. Keverd el jól a sajtos keveréket és töltsd vissza a kikapart burgonyákba.

7. Szórd meg a tetejüket a maradék reszelt sajttal és süsd még kb. 15 percig, amíg a sajt megpirul. Tálalhatod céklás káposztasalátával vagy ezzel a vegyes kelkáposzta salátával

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr228009277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása