Ennek az ételnek a nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Minimál, olcsó alapanyagok - laktató, nagyon finom végeredmény. Igaz nem a 30 perc alatt elkészíthető kategóriába sorolható, mivel idő kell, hogy az egész burgonyák átsüljenek, de nem is kell mellette állni és kavargatni. Garantált gyerekbarát recept. Tálalhatod céklás káposztasalátával vagy ezzel a vegyes kelkáposzta salátával.
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 nagyobb egész burgonya, héjastól, jól megmosva
1 ek olaj
1 db (125gr) krémsajt (pl. Philadelphia)
15 dkg apróra kockázott húsos szalonna
2 ek tejföl
1 marék friss zöldfűszer (pl. snidling, petrezselyem) , apróra vágva (elhagyható)
20 dkg cheddar v. füstölt sajt, reszelve
só, frissen őrölt fekete bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
1. Melegítsd elő a sütőt 200C-ra.
2. Az alaposan megmosott burgonyákat egy villával szúrkáld meg néhány helyen, hogy sütés közben ne durranjanak szét. Vékonyan olajozd be a héjukat, majd helyezd őket a sütőrácsra és süsd kb. 50 percig ill. amíg teljesen átpuhulnak ( a sütési idő nagyban függ a burgonyák méretétől). Félidőben fordítsd meg őket.
3. Közben az apróra vágott bacon-t egy serpenyőben süsd ropogósra és egy szűrőkanállal szedd ki a zsiradékból és hagyd hűlni.
4. Egy tálban keverd össze a krémsajtot,a tejfölt, a reszelt sajt 1/3-át és a bacon kockákat. Sózd, borsod és add hozzá a friss fűszereket, ha használsz.
5. Ha burgonyák telejesen átsültek, tedd ki őket hűlni, a sütőt pedig tekerd fel 220C-ra.
6. Vágd le vízszintesen a burgonyák felső 1/3-át. Kapard a krémsajtos keverékhez a burgonyák húsát egy kanállal, hogy csak egy vékony réteg hús maradjon. Keverd el jól a sajtos keveréket és töltsd vissza a kikapart burgonyákba.
7. Szórd meg a tetejüket a maradék reszelt sajttal és süsd még kb. 15 percig, amíg a sajt megpirul. Tálalhatod céklás káposztasalátával vagy ezzel a vegyes kelkáposzta salátával.
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!