Vigyázz Kész Főzz

Sült karfiol parmezánnal

2015. december 09. - BakonyiO

Ha egyetlen jelzővel kellene jellemeznem ezt a karfiolos ételt, akkor az "abbahagyhatatlan" jelzővel illetném. (Az is igaz, hogy a sült karfiolról csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni, mint ahogy korábban már ennél a receptnél is tettem.)

karfiol-parmezan.jpg

Frissen kivéve a sütőből - enyhén megpirulva és a parmezán sajt ráolvadva – ezek a karfioldarabkák csodálatosan finomak. Jelen esetben a karfiolrózsákat laposra vágtam, de ez persze nem kötelező. Hagyhatod egészben a rózsákat (a lényeg, hogy a karfiolrózsák kb. egyforma méretűek legyenek), így is átpuhulnak 20-25 perc alatt. 

Hozzávalók

1 közepes fej karfiol (rózsáira szedve)
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
kb. 5 dkg parmezán sajt, reszelve
1 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyem (elhagyható)

Így készítsd el

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  2. A karfiolrózsákat forgasd meg az olívaolajban, sózd és borsozd.
  3. A karfiolrózsákat helyezd egy sütőlemezre, hogy ne fedjék egymást, majd süsd kb. 20-30 percig. Félidőben forgasd meg, ha szükséges.
  4. Vedd ki a sütőből, szórd meg a reszelt parmezánnal, és (ha használsz) a petrezselyemmel. Tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad, és egy kicsit megpirul – kb. 5 percre. Tálald azonnal. Jó étvágyat!

 

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr118151568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása