Nem vagyok nagy rajongója a csirkemellnek, mégis gyakran használom a sietős napokon. Az egyik legkevesebb sütést igénylő húsféle és egy kis fantáziával finom ételeket lehet varázsolni belőle.
Ennek az ételnek az elkészítése nem vesz többet 20 percnél és egy jó nagy adag zöldségfélét is magában foglal, ami nálam elsődleges szempont.
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)
1 ek mogyoró. v- étolaj
kb. 30 dkg csirkemell, vékonyan felcsíkozva, kicsit megsózva
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej brokkoli (kb. 25 dkg), egész kis rózsákra szedve
2 dl húsleves alaplé (kockából is jó, lehetőleg bio)
1 ek keményítő
1 ek méz v. 2 tk cukor
fél citrom héja (kezeletle) és egy egész citrom leve
1 marék pirított mogyoró v. kesudió
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- Egy wokban hevítsd fel az olajat és pirítsd a csirkecsíkokat kb. 2-3 percig. Szedd ki a serpenyőből és tedd félre.
- Tedd a visszamaradt olajba a brokkolit és a fokhagymát és gyakran kevergetve főzd egy percig, majd fedd le és főzd további 2 percig, amíg a brokkoli még roppanós, de már egy kicsit puha.
- Keverd össze az alaplevet, a keményítőt, a mézet vagy cukrot, majd add hozzá a brokkolihoz. Kevergesd, amíg besűrűsödik, aztán tedd hozzá a csirkét. Keverd össze és főzd 1-2 percig, amíg a csirke is átmelegszik.
- Add hozzá a citrom héját és levét. Tálaláskor szórd meg pirított mogyoróval. Főtt basmati rizzsel vagy pirított kínai tésztával tálald.
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!