Vannak zöldségek, amik valamilyen oknál fogva nagy hátrányból indulnak. Ezek közé a tartozik például a kelkáposzta is, mivel jellegzetes szagát sokan nem szeretik. Sok emberrel ellentétben én (és a családom) nagyon szeretem/szeretjük a káposztát. Szívesen használom leveseknél, mint ennél a káposzta-burgonya levesnél vagy ennél a zöldséglevesnél vagy köretként ill. salátaként. (Bár szemlesütve bevallom, hogy töltött káposztát még életemben nem főztem.)
Magam is gyakran meglepődöm, hogy kevés hozzávalóból milyen remek ételeket lehet készíteni és a kelkáposzta milyen remek alapanyag az ilyen egyszerű fogásokhoz. Íme, egy fantasztikus, kalóriaszegény kelkáposzta saláta csupán hat hozzávalóból.
HOZZÁVALÓK (4 személyre, köretként)
1/2 fej kelkáposzta v. egy kisebb egész
1/2 tk só
1/2 tk cukor
1-2 ek olívaolaj
1 piros v. zöld chilipaprika, kimagozva, vékonyan felcsíkozva
1 lime leve (citrom is jó)
friss koriander (apróra vágva), elhagyható
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- Vágd ki a káposzta torzsáját és nagyon vékonyan vágd fel csíkokra v. gyaluld le zöldséggyalun. Szórd meg cukorral és sóval és jól forgasd át ezekkel a káposztát.
- Locsold meg olívaolajjal és a lime (v.citrom) levével, majd tedd hozzá a vékonyra vágott chilipaprikát, majd keverd össze ezekkel is.
- Tehetsz hozzá apróra vágott friss koriandert. Hűtőben 2 napig is eláll.
TIPP!!! A káposzta mellé tehetsz reszelt sárgarépát vagy zöldhagymát is.
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!