Íme egy leves, amihez nem kell sok hozzávaló, a végeredmény mégis fantasztikus. Akár lehetne a kelkáposzta főzelék alternatívája is. Ebben a kelkáposzta-burgonya levesben egy sűrű zöldséges alaplében főzzük meg a kelkáposztát és ropogós szalonnacsíkokkal tálaljuk.
HOZZÁVALÓK (4 személyre):
2 ek olíva olaj
1 hagyma, apróra vágva
2 szárzeller, vékonyan felkarikázva
2 sárgarépa, felkarikázva
2 fokhagyma,
3 közepes burgonya, apró kockára vágva
1 l zöldség v. csirke alaplé
20 dkg kelkáposzta, nagy kockára vágva
só, frissen őrölt fekete bors
húsos szalonna a tálaláshoz
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
1. Olíva olajon párold az apróra vágott hagymát, zellert és sárgarépát kb. 10 percig. Add hozzá a fokhagymát és kevergesd még 1 percig.
2. Add hozzá a kockára vágott burgonyát és az alaplevet, sózd, borsozd és főzd kb. 15 percig, amíg a burgonya megpuhul.
3. Turmixold, majd add hozzá a nagy kockára vágott kelkáposztát és főzd 5-6 percig, hogy a káposzta is megpuhuljon.
4. Ropogósra sütött szalonnacsíkokkal tálald.
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni