A kelkáposzta egy új oldalát ismerheted meg, ha elkészíted ez a pirított kelkáposztát. A sült zöldségek többsége egy teljesen új, de annál izgalmasabb ízvilágot hozhat a megszokott ízek mellé.
A kelkáposzta darabolásával együtt max. 10 perc alatt elkészül, az ízeket pedig rengeteg féleképpen variálhatod. Fűszerezheted csupán sóval és borssal, de szórhatsz rá curryport vagy ízesítheted fokhagymával, gyömbérrel. A másik nagy előnye pedig, hogy elkészítése nem jár kellemetlen szagokkal, ami miatt sokan idegengednek ettől a zöldségtől.
Tálalhatod köretként, de keverheted tésztákhoz is pl. sült baconkockákkal kombinálva.
HOZZÁVALÓK:
1 kisebb fej kelkáposzta, vékonyan (kb. 2cm szélesen) felcsíkozva, torzsáját kivágva
1-2 ek zsiradék (olívaolaj, vaj, kókuszolaj)
só és frissen őrölt bors ill. kedvenc fűszered (pl. currypor, fokhagyma+gyömbér, garam masala)
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- A kelkáposztát csíkozd fel kb. 2 cm széles csíkokra.
- Egy magasabb falú serpenyőt v. wokot forrósíts fel, majd tedd bele a zsiradékot. Szórd bele a kelkáposztát és rázogatva süsd kb. 5 percig, amíg a káposzta összeesik és a szélei pirulni kezdenek.
- Sózd, borsozd, fűszerezd. Jó étvágyat!
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy INGYENES salátás receptfüzetet egészséges, laktató saláta receptekkel? ITT TUDOD LETÖLTENI!