A tapas (magyarul falatkákat jelent) a spanyol konyha világhírű jellegzetessége. Tökéletes parti ételek, többségük előre elkészíthető, percek alatt összedobhatóak.
Ez a csicseriborsós tapas recept néhány hozzávalóból áll, hidegen és melegen is nagyon finom, garantált siker egy szilveszteri bulin (is), de egy hétköznapi gyors vacsoranák is pillanatok alatt készen van.
Hozzávalók (tapasként 8 főre, főételként 4 főre)
30 dkg száraz kolbász, vastag karikára vágva
2 közepes fej lila hagyma, fél karikára vágva
4 gerezd fokhagyma, vékonyan felvágva
2 tk piros paprika (füstölt ízetésűvel még finomabb)
2 tk római kömény
1 citrom leve
2 db kockára vágott paradicsom konzerv (2*400gr)
2 db csicseriborsó konzerv (2*400gr), leöblítve
2 cs. friss petrezselyem, apróra vágva
só, frissen őrölt bors
Így készítsd el:
- Egy serpenyőben süsd a kolbászkarikákat, a hagymát és fokhagymát kb. 5 percig, amíg a kolbász pirulni nem kezd.
- Öntsd le a zsiradékot alóla, aztán add a hagymás kolbászhoz a fűszereket (római köményt, paprikát).
- Kevergesd egy percig, majd add hozzá a paradicsomot, a citrom kifacsart levét, csicseriborsót, sót, borsot.
- Közepes lángon hagyd főni 5 percig, amíg egy kicsit besűrüsödik, majd keverd hozzá a friss petrezselymet. Ropógós friss kenyérrel tálald.