A nyár egyik sláger zöldsége a csemegekukorica nálunk, de ha mindig csak főzve készíteném el, valószínű hamar megunnánk. Idén nyáron több grillezési móddal is kíséleteztem, ezekről hamarosan egy másik bejegyzésben beszámolok.
Legnagyobbik lányom említette, hogy vendégségben evett grillezett kukoricát baconbe csavarva és nagyon ízlett neki. A napokban én is elkészítettem és a többi gyereknél is nagy sikere volt.
Készítheted sütőben és grillen is, bárhogy csinálod, elronthatlan.
HOZZÁVALÓK (4 kukoricához):
4 cső csemegekukorica
kevés só és frissen őrölt bors
8-12 db bacon szalonna, a kukoricacső mértetétől függően (nálam csövenként 3 szelet)
alufólia a sütéshez
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- Kapcsold be a sütőt grill fokozatra.
- A megtisztított csöveket kevés sóval és borssal hintsd meg, majd csavard körbe a bacon szeletekkel a csövek teljes hosszábban.
- A baconös csöveket egyenként csavard bele alufóliába, úgy hogy a kukoricacsövek két végén óvatosan csavard meg a fóliát. Helyezd rácsra és süsd 20 percig. 5 percenként forgasd meg, hogy minden oldaluk megsüljön .
- 20 perc után vedd le az alufóliát és süsd további 5 percig, hogy a bacon szép pirosra süljön. (Ha kerti grillen készíted, az eljárás ugyanez.)