Vigyázz Kész Főzz

Grillezett csemegekukorica baconnel

2015. augusztus 13. - BakonyiO

A nyár egyik sláger zöldsége a csemegekukorica nálunk, de ha mindig csak főzve készíteném el, valószínű hamar megunnánk. Idén nyáron több grillezési móddal is kíséleteztem, ezekről hamarosan egy másik bejegyzésben beszámolok.

Legnagyobbik lányom említette, hogy vendégségben evett grillezett kukoricát baconbe csavarva és nagyon ízlett neki. A napokban én is elkészítettem és a többi gyereknél is nagy sikere volt.

Készítheted sütőben és grillen is, bárhogy csinálod, elronthatlan.

grillezett kukorica baconnel

HOZZÁVALÓK (4 kukoricához):

4 cső csemegekukorica

kevés só és frissen őrölt bors

8-12 db bacon szalonna, a kukoricacső mértetétől függően (nálam csövenként 3 szelet)

alufólia a sütéshez

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Kapcsold be a sütőt grill fokozatra.
  2. A megtisztított csöveket kevés sóval és borssal hintsd meg, majd csavard körbe a bacon szeletekkel a csövek teljes hosszábban.
  3. A baconös csöveket egyenként csavard bele alufóliába, úgy hogy a kukoricacsövek két végén óvatosan csavard meg a fóliát. Helyezd rácsra és süsd 20 percig.  5 percenként forgasd meg, hogy minden oldaluk megsüljön .
  4. 20 perc után vedd le az alufóliát és süsd további 5 percig, hogy a bacon szép pirosra süljön. (Ha kerti grillen készíted, az eljárás ugyanez.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr367754104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása