Vörösbab és hosszúszemű rizs összefőzve és fűszerekkel megbolondítva. Egyszerűen fantasztikus! Tálalhatod sültek mellé köretként,mind pl. a kubai roston sült lazac mellé (lsd. a képen). Vegetáriánus főételként is megállja a helyét, gluténmentes és vegán is egyben. Tálalj mellé pl.szeletekre vágott avokádót.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
2 ek olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk szárított oregánó
250 gram hosszúszemű rizs
1 doboz (400gram) vörösbab konzerv
500ml csirke alaplé (kockából is lehet, de válszd a bio-t)
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- Egy közepes fazékban melegítsd fel az olívaolajat. Add az olajhoz a hagymát és párold üvegesre közepes lángon. Add hozzá az összezúzott fokhagymát és kevergesd még 1 percig.
- Keverd a hagyma-fokhagyma keverékhez a római köményt, az oregánót és a rizst és főzd még 1 percig. Keverd bele a babot és az alaplevet, sózd, borsozd. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd fedő alatt kb. 20 percig.
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!