Vigyázz Kész Főzz

Kubai rizs vörösbabbal

2015. január 15. - BakonyiO

Vörösbab és hosszúszemű rizs összefőzve és fűszerekkel megbolondítva. Egyszerűen fantasztikus! Tálalhatod sültek mellé köretként,mind pl. a kubai roston sült lazac mellé (lsd. a képen). Vegetáriánus főételként is megállja a helyét, gluténmentes és vegán is egyben. Tálalj mellé pl.szeletekre vágott avokádót.

salmon4.jpg

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

2 ek olívaolaj

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1/2 tk őrölt kömény

1/2 tk szárított oregánó

250 gram hosszúszemű rizs

1 doboz (400gram) vörösbab konzerv

500ml csirke alaplé (kockából is lehet, de válszd a bio-t)

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Egy közepes fazékban melegítsd fel az olívaolajat. Add az olajhoz a hagymát és párold üvegesre közepes lángon. Add hozzá az összezúzott fokhagymát és kevergesd még 1 percig.
  2. Keverd a hagyma-fokhagyma keverékhez a római köményt, az oregánót és a rizst és főzd még 1 percig. Keverd bele a babot és az alaplevet, sózd, borsozd. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd fedő alatt kb. 20 percig.

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr397754046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kubai roston sült lazac | Vigyázz Kész Főzz 2015.06.30. 14:16:08

[…] Köretként kubai vörösbabos rizst adhatsz hozzá. Tálaláskor tegyél mellé citrom vagy lime gerezdeket és szórd meg frissen vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel. Jó étvágyat! […]
süti beállítások módosítása