Ez a roston sült lazac egy igazán különleges, villantós halétel, ami pillanatok alatt elkészül, így egy gyors vacsorának vagy vendégvárásra is tökéletes. A halszeleteket egy citrusos pácban kell pácolni rövid ideig, utána serpenyőben gyorsan kisütni.Tálalhatod ezzel az ízletes kubai vörösbabos rizzsel.
Ha finom és gyors lazac receptet keresel, akkor nem fogsz csalódni, már mentheted is a receptkönyvedbe.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
4 szelet lazac (kb. 20dkg szeletenként)
4 evőkanál olívaolaj
2 citrom vagy lime leve
2 gerezd fokhagyma
2 kicsi sonka- vagy lilahagyma
1 tk őrölt római kömény
1tk cayenne bors (elhagyható)
só és bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- Készítsd el a pácot. Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat, 1 citrom vagy lime levét, a lereszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, arómai köményt, cayenne borsot, 1 teáskanál sót és a frissen őrölt borsot. Ebben a keverékben pácold a lazacot kb.15 percig. (Ne pácold 1 óránál hosszabban, mert sütés közben "szétesik" a hal!)
- Hevítsd fel a maradék olívaolajat egy serpenyőben. Kezd el sütni a halat bőrös felével, óvatosan lenyomkodva. Süsd oldalanként maximum 2-3 percig.
- Köretként kubai vörösbabos rizst adhatsz hozzá. Tálaláskor tegyél mellé citrom vagy lime gerezdeket és szórd meg frissen vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel. Jó étvágyat!
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!