Vigyázz Kész Főzz

Sült csirkecombok tejszínes zöldborsóval és baconnel

2015. december 04. - BakonyiO

Hétköznap vacsorára jól jönnek a fél óra alatt összedobható ételek és ami még igazán klassz benne, hogy egy serpenyőn kívül nincs is szükség más edényre. Ha még egy kis tésztát is főzöl mellé, a gyerekeknél garantált a siker.

A néhány fagyasztott zöldség közül, amit rendszeresen használok, a zöldborsó a kedvencem. A borsószemek a hüvelyből frissen kiszedve a legfinomabbak. A technológiának köszönhetően a borsószemek néhány óra alatt fagyasztásra kerülnek, így nem veszítenek édességükből. Ezek az édes szemek sokoldalúan felhasználhatók és igazi tavaszt csempésznek az asztalunkra, mint például ez a póréhagymás zöldborsó köret.

A zöldborsó jól párosítható füstölt szalonnával, tejszínnel, akár egy egyszerű tésztaszószban, a zöldfűszerek közül a petrezselyemmel és a mentával alkotnak klasszikus párost. 

tejszines_borso-csirkecomb.jpg

HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE)

4 db egész csirkecomb (szétválasztva alsó- és felsőcombra)

20 dkg húsos füstölt szalonna, kockára vágva

2 gerezd fokhagyma, felcsíkozva

1 csomag újhagyma vagy 2 db sonkahagyma, felkockázva

3 dl zöldség- v. csirkealaplé

30 dkg zöldborsó

4 ek tejszín vagy tejföl

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. A megmosott és megszárított csirkecombokat sózd és borsozd.
  2. Egy mély serpenyőben süsd pirosra a bacon kockákat, majd szedd ki egy tányérra.
  3. A visszamaradt zsiradékban a csirkecombok mindkét oldalát pirítsd meg (kb. 3-4 perc oldalanként). Húzd félre a combokat a serpenyő egyik oldalára és szórd bele a hagymát és fokhagymát és süsd kb. fél percig.
  4. Öntsd fel az alaplével, szórd bele a megsütött bacon-t, fedd le és lassan rotyogtasd kb. 15 percig. 
  5. 15 perc után egy kés hegyével ellenőrizd le, hogy a combok puhák-e. A csont mellett, ha megszúrod, könnyen bele kell szaladnia a késnek.
  6. Ha puha, akkor vedd le a hőt és mehet bele a borsó. Főzd kb. 10 percig, ha friss borsót használsz, kb. 3-4 percig, ha fagyasztottat. 
  7. Ha minden hozzávaló puha, tedd bele a tejszínt/tejfölt. Megszórhatod friss petrezselyemzölddel is. Tálald ropogós friss kenyérrel vagy adhatsz mellé tésztát köretként. 

 

Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)

Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVALItt tudod INGYENESEN letölteni!

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazzkeszfozz.blog.hu/api/trackback/id/tr888138986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása