Ha egyetlen jelzővel kellene jellemeznem ezt a karfiolos ételt, akkor az "abbahagyhatatlan" jelzővel illetném. (Az is igaz, hogy a sült karfiolról csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni, mint ahogy korábban már ennél a receptnél is tettem.)
Frissen kivéve a sütőből - enyhén megpirulva és a parmezán sajt ráolvadva – ezek a karfioldarabkák csodálatosan finomak. Jelen esetben a karfiolrózsákat laposra vágtam, de ez persze nem kötelező. Hagyhatod egészben a rózsákat (a lényeg, hogy a karfiolrózsák kb. egyforma méretűek legyenek), így is átpuhulnak 20-25 perc alatt.
Hozzávalók
1 közepes fej karfiol (rózsáira szedve)
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
kb. 5 dkg parmezán sajt, reszelve
1 evőkanálnyi apróra vágott friss petrezselyem (elhagyható)
Így készítsd el
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
- A karfiolrózsákat forgasd meg az olívaolajban, sózd és borsozd.
- A karfiolrózsákat helyezd egy sütőlemezre, hogy ne fedjék egymást, majd süsd kb. 20-30 percig. Félidőben forgasd meg, ha szükséges.
- Vedd ki a sütőből, szórd meg a reszelt parmezánnal, és (ha használsz) a petrezselyemmel. Tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad, és egy kicsit megpirul – kb. 5 percre. Tálald azonnal. Jó étvágyat!
Már a Facebookon is megtalálhatsz, kattints ide! :-)
Szeretnél egy komplett, letölthető heti MENÜTERVET BEVÁSÁRLÓ LISTÁVAL? Itt tudod INGYENESEN letölteni!